#TIPS&TRICKS

8 produse familiare care arătau foarte DIFERIT atunci când au fost inventate

Scris de Laura P la 04 mai 2018

Cu câteva decenii în urmă, oamenii nu se puteau gândi la un laptop sau la un telefon touchscreen. Deoarece primul computer nu se potrivea prea mult în cameră, iar telefonul era un articol de lux și părea destul de diferit.

Te invităm să te așezi în mașina timpului și să vezi cum arătau lucrurile la începutul apariției lor.

1. Costum de baie


Primele costume de baie au apărut în secolul al XVIII-lea. Nu au avut nimic de-a face cu bikinii moderni. Rochie cu buzunare sau pantaloni și costumul de baie era gata! Acestea au dispărut abia la începutul secolului al XX – lea. Au fost înlocuite cu costume de baie tricotate. Dar bikinii obișnuiți au apărut abia în 1946.

2. Fier de călcat


Primul fier de călcat a apărut în Grecia Antică. Mai exact, nu era chiar un fier de călcat, ci pur și simplu un fier de metal fierbinte . Instrumentele obișnuite care amintesc de un fier au apărut în Europa în secolul al XVIII-lea. Funcționau pe bază de cărbune sau se încălzeau pe aragaz. Erau făcute din fontă și cântăreau aproximativ 5 kg.

3. Aparat de ras


Picturile din piatră sugerează că primele aparate de ras apar în vremuri preistorice. Rolul lor a fost jucat de dinți ascuțiți de animale sau scoici , care au fost înlocuite cu cuțite de silicon . În mileniul I erau niște sculpturi de fier. Practic, nu s-au schimbat până la mijlocul secolului al XIX-lea. Mijloacele de siguranță obișnuite, cu cartușe cu mai multe nivele înlocuibile, cu care ești obișnuit, au intrat în utilizare nu cu mult timp în urmă – în anii 70 ai secolului XX.

4. Transportatori de informații

Unitățile hard disk moderne pot găzdui terabytes de informații și pot stoca milioane de fișiere. Primii astfel de transportatori de informație erau reprezentați de benzi magnetice sau carduri perforate. Dar unul dintre cei mai mari operatori de transport a fost, desigur, discheta.

5. Cărucior pentru copii

Cărucioarele pentru bebeluși apar doar în secolul al XVIII-lea în Marea Britanie. Față de cele obișnuite pentru tine, ele sunt mai mult decât diferite. Transportul era reprezentat de o copie mică a unui cărucior pentru adulți.

6. Articolele de camuflaj

Primul camuflaj militar a fost folosit în mod deliberat în armată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Și folosit în mod activ – în timpul Primului Război Mondial. El ascundea nu numai oamenii, ci și navele. Îmbrăcămintea de camuflaj modern are multe culori și modele diferite, în funcție de teren și de țările în care este folosit.

7. Laptop


Primul calculator portabil de masă nu a apărut cu mult timp în urmă – în 1981. El a cântărit 11 kg și costa aproape 2.000 de dolari. RAM-ul în primul laptop a fost de 64 KB, trei porturi (inclusiv o conexiune modem) și un ecran monocrom de 5 inch.

8. Produsele de înfrumusețare


Privind la instrumentele cosmetice ale secolului trecut, ai putea crede că acestea sunt instrumente de tortură. Dar nu, sunt doar măști de abur. Cosmetica modernă a avansat mult. Nu mai există aceste mașini teribile și greoaie. Și unele proceduri pot fi efectuate acasă.


--